Laguna Seca House

Location: Cali , Valle del Cauca | Colombia
Design Year: 2012
Construction Year: 2013
Area: 850 m2

The house is located over a mountain plot in Menga sector at Cali’s northside.

The privileged view over the city and the terrain characteristics, defined the house with its spaces arranged in a series, around a main corridor. Part of the house lies against the terrain with retaining walls that accommodate the service zones on the first floor and bedrooms on the second floor, allowing us to build a triangle shaped structure as a double-height awning where each area is set on a double-height bed, living room, dining room, pools and terraces.

The big awning serves as an organizing element like a big covering for all spaces, while setting wall modulation and its own enclosure.